Orthodontistenpraktijk Bredeweg

Nieuws

Hercertificering ISO

Onze praktijk is weer ISO-gehergecertificeerd.

Certificering Klimaatneutraal 2016

Ook afgelopen jaar werden Orthodontistenpraktijk Bredeweg en Orthodontistenpraktijk Herten weer gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming door ClimatePartner GmbH. Dit jaar is wederom het project Bescherming van de bossen van de Kasigau Wildlife Korridor in Kenia ondersteund.

Cursus Forensische Tandheelkunde

Op vrijdag 9 oktober heeft ons hele team de cursus "Forensische Tandheelkunde" bij Post-academisch Onderwijs Tandheelkunde (PAOT) Limburg gevolgd.

Orthodontistenpraktijk Herten

Beste patiŽnten en ouders,

Bij dezen willen wij u graag op de hoogte stellen van het feit dat dr. Schaefer zijn orthodontiepraktijk aan de Oude Roermondseweg 3 te Herten heeft overgedragen aan dr. Lars Woysch, Orthodontistenpraktijk Bredeweg.
Deze praktijk gaat verder onder de naam Orthodontistenpraktijk Herten.

Mocht uw voorkeur liggen bij verdere behandeling in Herten kunt u dit kenbaar maken.

WK Reddingszwemmen Eindhoven en Noordwijk

Vrijdag 2 september - Bij het WK reddingszwemmen in Eindhoven en Noordwijk heeft Lars twee maal goud en ťťn maal brons gewonnen. De praktijk was die vrijdag gesloten, omdat het team kwam aanmoedigen.

Onderzoek remineralisatie tandglazuur

Orthodontistenpraktijk Bredeweg Roermond werkt mee aan een onderzoek van PrevDent International B.V. met betrekking tot re-mineralisatie van het tandglazuur door de werking van nHApģ Toothserum.
Hierbij kunt u denken aan onderhoud van het tandglazuur gedurende de behandelperiode met brackets en/of het herstellen van ontkalkingen in het glazuur.

Congres PraktijkhygiŽne - Amsterdam

Op vrijdag 13 november was onze praktijk aanwezig op het congres 'HygiŽne in de orthodontistenpraktijk', georganiseerd door de Booy Foundation in de Heineken Experience te Amsterdam voor orthodontisten en hun team.

Hercertificering ISO

Onze praktijk is weer ISO-gehergecertificeerd.

Resultaten patiŽntenenquÍte: 8,5 gemiddeld!

De resultaten van het patiŽnttevredenheidsonderzoek van onze praktijk zijn bekend. We danken iedereen die onze patiŽntenenquÍte heeft ingevuld voor de feedback!

Ga zo door!

Nooit verwacht dit te bereiken op mijn leeftijd (volwassene)

Hoe presteert onze praktijk vergeleken met andere orthodontistenpraktijk? Zie hier de gemiddelde scores van orthodontistenpraktijken in 2015.

Nieuw onderzoek naar schedelgroei

Orthodontie kan de groeiende schedel beÔnvloeden. Belangrijk bij volgende afwijkingen: alle syndromen en schisis maar ook, smalle bovenkaak, overbeet, omgekeerde overbeet, open beet en diepe beet.

Certificering Klimaatneutraal 2014

Ook afgelopen jaar werd Orthodontistenpraktijk Bredeweg weer gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming door ClimatePartner GmbH. Dit jaar is het project Bescherming van de bossen van de Kasigau Wildlife Korridor in Kenia ondersteund.

Cursus Forensische Tandheelkunde

Op vrijdag 9 oktober heeft ons hele team de cursus "Forensische Tandheelkunde" bij Post-academisch Onderwijs Tandheelkunde (PAOT) Limburg gevolgd.

Twee keer goud - EK Reddingszwemmen 2015 Spanje

Orthodontist Lars Woysch heeft tijdens het EK Reddingszwemmen in Torrevieja (Spanje) twee gouden medailles gewonnen.

Erkend opleidingscentrum

Wij zijn een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden voldoen om een volwaardige leerplek te bieden. In onze praktijk kunnen leerlingen de leerdoelen behalen die voor de opleiding gesteld zijn. Om de leerlingen te helpen deze leerdoelen te realiseren, zorgen wij binnen onze praktijk voor adequate begeleiding. Opleiden in de praktijk vinden wij erg belangrijk. We zetten ons graag in voor het behoud van vakmanschap in de toekomst.

Nieuwe methode bij omgekeerde overbeet klasse III

Er wordt in de bovenkaak een hybride hyrax (spreidbeugel) aangebracht. Door de kaakchirurg wordt de beugel verankerd door middel van mini implantaten en bot schroeven. Voor de onderkaak wordt door de kaakchirurg een mentoplate met 4 botschroeven verankerd. Vervolgens gaat de patiŽnt elastieken van de bovenkaak haakjes naar de onderkaak haakjes dragen tot de neutrale kaakstand is bereikt.

Cursus en bijscholing

Op 10 april was ons team op weg naar een cursus in Delft.

Prof. dr. Benedict Wilmes op Klinische Avond

Lars heeft Prof. dr. Benedict Wilmes, verbonden aan de Universiteit van Düsseldorf, gestrikt voor de Klinische Avond, 9 april aanstaande.

Nieuwe behandelstoelen

Onze praktijk is voorzien van twee nieuwe behandelstoelen.

Cursus en bijscholing

Vrijdag 27 februari was onze praktijk gesloten, omdat Lars met het hele team op cursus ging naar collega Guido Sampermans in zijn praktijk en bijscholingscentrum Pimm in Echt.
Lars vindt het belangrijk dat iedereen van het team zoveel mogelijk van orthodontie weet. Een assistente gaat daarvoor net zo vaak naar cursussen als hijzelf.

Secretariaat PAOT Limburg

Orthodontist Lars Woysch is sinds 2014 bestuurslid van Post-academisch Onderwijs Tandheelkunde (PAOT) Limburg. Hij neemt de functie van penningmeester op zich.

WK Reddingszwemmen 2014

Orthodontist Lars Woysch heeft met zijn voormalig team 3 keer goud gehaald bij het WK Reddingszwemmen in Montpellier en La Grande-Motte. Gefeliciteerd Lars!

Certificering Klimaatneutraal 2013

Orthodontistenpraktijk Bredeweg is dit jaar wederom gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming door ClimatePartner GmbH. Klik hier voor ons certificaat voor 2013.

Certificering Klimaatneutraal 2012

Orthodontistenpraktijk Bredeweg is onlangs gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming door ClimatePartner GmbH. Klik hier voor een overzicht van onze broeikasgasbalans.

Petitie keuzevrijheid in de zorg

Wilt u ook zelf blijven bepalen welke zorgverlener u behandeld? Teken de petitie!

Deze petitie is een initiatief van het NMT.

200ste patiŽnt

Inmiddels hebben we onze 200ste patiŽnt in mogen schrijven! Ook voor hem lag er een elektrische tandenborstel klaar. Veel poetsplezier!

Lezing IQual-tandartsen Weert

Dr. Lars Woysch heeft onlangs een lezing gegeven bij een IQual groep tandartsen in Weert.
IQual is een bijeenkomst voor tandartsen uit dezelfde regio. Tijdens zoín bijeenkomst wisselt men kennis en ervaring uit.

100ste patiŽnt (2)

Donderdag 20 december hebben wij onze 100ste patiŽnt mogen verwelkomen.
Voor de praktijk een belangrijke mijlpaal. Zij mocht de felicitaties en de elektrische tandenborstel van de orthodontist in ontvangst nemen.

Wij wensen haar veel poetsplezier!

Beugelchip

Er is iets nieuws op de markt: de beugelchip!

Wat doet de beugelchip?
De beugelchip registreert de tijd dat de beugel gedragen wordt. De chip meet dit op basis van beweging en speeksel van de patiŽnt die de beugel draagt.

Waar plaatsen we de chip?
De chip wordt geplaatst in de uitneembare beugels zoals bijvoorbeeld een blokbeugel, een plaat en eventueel de retentiebeugels.
De patiŽnt voelt er niets van, omdat de chip in het kunsthars wordt geplaatst.

Hoe kunnen wij dit meten?
Wij hebben vanaf januari een apparaat in de praktijk die de chip kan uitlezen.
Het uitlezen duurt maar een paar seconden. Als de beugel niet voldoende gedragen is, kan de orthodontist dit direct zien en samen met de patiŽnt overleggen wat we hier aan kunnen doen.

Kortom: met dit apparaat kunnen wij jullie helpen de beugel beter te dragen en helpen jullie jezelf sneller aan een mooi resultaat.
   

100ste patiŽnt

Word jij onze 100ste patiŽnt? Dan staat er een elektrische tandenborstel voor je klaar!

Lezing

Dr. Lars Woysch heeft zaterdag 7 juli in het Universitštsklinikum DŁsseldorf een lezing gehouden over het Benefitģ mini-implantaat systeem voor 80 collega-orthodontisten uit Duitsland, Nederland en Zwitserland.